Pressmeddelande

Logtechbolaget InQuires nya VD ska förändra logistikbranschen

Med kunder som Elgiganten/Elkjøp, en av Norges största byggvarukedjor Maxbo och ledande svenska dryckesleverantörer, får Fredrik Söderström det yttersta ansvaret för leveranserna för några av de mest logistikintensiva aktörerna i Norden. Men logtechbolaget InQuires nye vd är inte orolig.

– Det är ett ansvar jag tar med stor tillförsikt. Jag har arbetat med logistik i över 25 år men aldrig mött en så innovativ aktör som InQuire. Deras sätt att arbeta med transparens, nätverk och digitala lösningar i en traditionell bransch, gör dem till en betydande del av kundens affärsmodell.

Fredrik Söderström menar att InQuire har en unik modell för sina kunder. De äger inga lastbilar, är inte knutna till några transportörer och lägger inte heller någon marginal på transportomsättningen som speditörer gör.

– InQuire har ett inbyggt incitament att effektivisera processerna. Äger eller kör man lastbilar har man inte det incitamentet. Därför är också många av dagens leveranser dåligt optimerade. Det är varken är hållbart eller kostnadseffektivt. Många betalar för lastbilar fulla med luft, vilket är helt galet med tanke på energikris, bränslepriser och klimatfrågan.

Fredrik Söderström tar över VD-skapet från InQuires ägare och nuvarande VD, Björn Paulsson. Han kommer istället att arbeta med affärsutveckling för InQuire med fokus på framtidens leveranslogistik.

– För att behålla vår position som innovativt logtechbolag måste vi fortsätta utvecklingen av vårt eget system, utveckla nätverk och visibilitet för våra kunder och driva branschen framåt. Det är inte ok att många transporter 2022 inte är bättre optimerade än vad de är, avslutar Björn Paulsson.

Kontakt:

Fredrik Söderström
fredrik.soderstrom@inquire.se
+46 706 56 46 00

Björn Paulsson
bjorn.paulsson@inquire.se
+46 732 80 10 17

Sedan starten år 2010 har InQuire arbetat med hållbara leveranslösningar – ofta genom att ta ansvar för hela den operativa driften. I de flesta fall sänker man uppdragsgivarens logistikkostnader med mellan 20–40 procent, ökar leveransservice, minskar varuflödenas miljöpåverkan samt förbättrar chaufförernas arbetssituation. Med kontor i Helsingfors, Oslo, Stockholm och huvudkontor i Lidköping är man idag en nordisk aktör med cirka 65 anställda.