Ny affärsutvecklare fortsätter slipa på leveranserna

Efter två år på företaget tar Øystein Rønningen nu klivet upp och blir InQuires nya Head of Business Development. Orädd för motstånd i en konservativ bransch är han desto mer vördnadsfull inför utmaningen att ta över någons baby – nämligen Happy Delivery.

I sin nya roll kommer Øysteins fokus ligga på leveranskonceptet Happy Delivery. Konceptet ska tas ut i fler branscher, renodlas ytterligare och inte minst ska mottagarnas leveransupplevelse göras ännu bättre.

Det var InQuires partner och tidigare Head of Business Development Jan Conradsson som definierade konceptet i fråga. Øystein säger att det känns som att ta över någons baby.

– Jag föll för Happy Delivery med en gång. Inte bara för att det var så smart sammansatt utan för att det hade en mänsklig värme. Tillsammans med de tekniska och operativa experterna Christer Strand och Björn Paulsson gav Janne hela konceptet själ och hjärta. Bortsett från ren utveckling blir det viktigt för mig att förvalta just den värmen, säger Øystein.

De senaste två åren har Øystein jobbat med att förädla just Happy Delivery. Han har bland annat varit med som projektledare vid lanseringen för Gigantti i Finland med all utveckling, stabilisering och implementation som projektet har krävt.

Fler förstår Happy Delivery

Skillnaden nu jämfört med några år sedan, säger Øystein, är att fler företag börjar förstå vad leveranskonceptet faktiskt innebär:

– Det är väldigt roligt när våra kunder vågar ta steget och nu kommer vi snart lansera Happy Delivery inom två nya branscher. Vid det här laget har vi fantastiska resultat att visa upp för den som fortfarande är skeptisk. Vi kan visa att vi kör mindre sträckor, med bättre fyllnadsgrad, schyssta villkor för förarna och bättre kvalitet på själva leveransen. Och att kostnaden för vår kund i slutändan dessutom blir lägre jämfört med en traditionell leveranslösning.

Tidigare InQuire-partnern Jan Conradsson har valt att lämna företaget för att kunna spendera mer tid med sin familj och parterna skiljs åt som vänner.

– Janne har ett stort hjärta och det har färgat av sig på InQuire. Så man kan säga att en bit av honom kommer vara kvar ändå. Men visst kommer vi sakna honom, säger Øystein.

När det gäller Øysteins egna utmaningar den närmaste tiden så ligger det två (än så länge hemliga) lanseringar precis runt hörnet. Utöver det siktar Öystein och InQuire på ett etablerat kontor i Oslo inom de kommande 12 månaderna och att man tar sitt leveranskoncept till fler branscher än idag. Samtidigt har vissa kunder börjat utforska möjligheterna med Happy Delivery och förfrågningar kring bland annat eldrivna lastbilar har kommit upp.

– Men först och främst kommer mitt jobb framöver handla om kundupplevelsen. Dels att förbättra den ännu mer men framförallt att få fler företag att förstå hur viktig del av deras affär den är.

Hör gärna av dig till Øystein med frågor och funderingar.
oystein.ronningen@inquire.se
+46 (0)707 64 02 70

Happy Delivery