InQuire sponsrar Team Hansen under FIA World Rallycross Championship 2019

Den första deltävlingen i FIA World Rallycross Championship 2019 är avklarad. Ett lopp som slutade i både seger och krasch för bröderna Hansen. Och nu väntar nio deltävlingar till innan någon av de tävlande får titulera sig världsmästare i rallycross. InQuire har valt att sponsra bröderna i deras resa mot toppen.

När vi ringer upp bröderna Kevin och Timmy Hansen är de på väg till Landvetter och Barcelona för att köra andra deltävlingen i rallycross-VM. De har nyligen avslutat den första i Abu Dhabi där lillebror Kevin segrade och därmed vann sin första VM-tävling i karriären. I samma deltävling tvingades Timmy avbryta loppet efter en påkörning och kraftig krasch.  

Hur gick loppet i Abu Dhabi? 

Kevin: Det gick egentligen väldigt bra för oss båda och allt funkade verkligen med vårt team. Sedan såg jag kraschen och blev både orolig och arg. Det kändes så orättvist. Först gick jag in i rollen som brorsa och tröstade Timmy, sedan fick vi båda ställa om och fokusera eftersom det fortfarande fanns poäng att hämta till teamet. Det var en jättejobbig och konstig situation, men det var väldigt kul och skönt att vårt hårda arbete lönade sig ändå. Vår styrka är att kunna vända något negativt till revansch.

Timmy: Det började jättebra. Jag vann både första och andra kvalet, och var på väg att vinna tredje när jag blev påkörd bakifrån. Först kände jag mig besviken såklart eftersom det heller inte var mitt fel att jag kraschade. Men jag försökte skaka av mig det ganska snabbt och gick istället in och stöttade Kevin. Vi pratade, diskuterade och peppade igång igen, och det slutade så bra som det kunde. Kevins seger känns som ett tröstpris. Nu är jag helt återställd igen och revanschsugen inför Barcelona.

Hur känns det inför Barcelona nu i helgen? 

Kevin: Jag längtar! Det är mycket jobb med att organisera teamet innan och vi hinner faktiskt inte tänka så mycket på körningen vilket jag tror är ganska bra. Förra året var vi över hundra personer och nu är vi tolv med mig, Timmy, mamma som är Manager och pappa som är Teamchef. Sedan har vi såklart koll på hur vi ska köra och vi har kollat på filmklipp med mera, men vi gräver inte ner oss för mycket i detaljer. Det handlar i slutändan om att trycka ner högerfoten så gott vi orkar haha. 

Timmy: Det ska bli jättekul att tävla igen och vara tillbaka på banan. Jag har varit med om några stora krascher innan men den här var den värsta. Dels för själva smällen men framförallt för att jag hade min sambo och son där. Det hade kunnat gå mycket värre, men man måste glömma bort vad det kan få för konsekvenser annars hade jag inte kunnat köra igen. Jag har stor tillit i både bilarna och mekanikerna och känner mig helt trygg i det, så nu kör vi!

Vad är målet för säsongen? 

Kevin: Målet är såklart att vinna hela mästerskapet och att bli världsmästare. Men vi försöker ta varje race som det kommer, köra så mycket det går varje gång vi är på banan och vara helt närvarande vid varje lopp. Konkurrensen i år är jättehård. Förra året var det tre fabriksteam med och inför i år visste vi inte hur många bilar skulle komma till start, eller om vi ens skulle klara det. Men det är en grymt bra line-up. Även om inte världsmästarna från förra året är med så är det alltid nya som hungrar efter titeln. Första tävlingen var tuff men det känns lovande att vi båda var med i toppen. 

InQuire önskar dem lycka till under säsongen och håller tummarna för en svensk seger. 

 

5 snabba med Kevin och Timmy

1. Vem av er är bäst på att köra bil i vanlig trafik?

Kevin: Frågar du Timmy säger han sig själv, frågar du mig säger jag att jag är bäst. 

Timmy: Vi är lika bra, det finns ju ingen fart eller tid att bedöma på som i rallycross. 

2. Vad tänker du på när du kör rallycross?

Kevin: Man hinner inte tänka, allt går så jäkla fort. Korta tighta banor med extremt snabba bilar. Det skulle väl vara att köra så snabbt som möjligt då. Det är det fina med rallycross, man måste vara närvarande och verkligen leva i stunden.

Timmy: Man är så 100 procent fokuserad på det man ska göra så jag hinner bara tänka på det som är och kommer precis i nästa sekund. Svänger vägen framför mig så tänker jag på just den svängen, inte den som var eller den som ligger två steg fram utan full fokus på det man kan göra här och nu. 

3. Vad gör du helst när du inte kör rallycross?

Kevin: Kör rallycross, haha.

Timmy: Leker med min ettåriga son. 

4. Kivas ni mycket som bröder?

Kevin: Ja det gör vi en del haha. Men vi träffas ju varje dag så vi lär oss att släppa det fort. 

Timmy: Ja absolut, precis som vilka bröder som helst. Vi har i princip precis samma liv, jobbar tillsammans, reser tillsammans o.s.v. Han är min bästa kompis. 

5. Vad gör ni för att peppa igång precis innan ett lopp?

Kevin: Vi har ett speciellt handslag som vi kör och sedan dansar vi hårt till AC/DCs Highway to hell eller Thunderstruck.

Timmy: För mig är det viktigt att vara väldigt lugn innan. Men precis när jag kliver in i bilen, sätter på mig bältet och startar igång, då vill jag tagga till. Jag brukar slå mig på låren och armarna precis innan start. Kevin kör lite hårdare haha. Det är han som har med sig högtalare och drar igång musik på högsta volym. Det är rätt härligt och något som hör till liksom.