Priset Årets företagare till InQuire

Med kostnadsbesparingar, miljötänk och schyssta villkor har InQuire skapat en särställning i sin bransch. Därför tilldelas VD Christer Strand det prestigefyllda priset Årets företagare.   

Varje år prisas utmärkande insatser i Lidköpings företagande och föreningsliv på Lidköpingsgalan. Den 11 november var det dags för version 2016 med InQuire som lycklig vinnare när VD Christer Strand utsågs till Årets företagare.  

– Det känns jättekul att få den här uppmärksamheten, både personligt och för hela företaget. Priset är en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Vi är inte så kända lokalt och det blir vi nu och får större möjlighet att hitta kompetent personal. För mig personligen innebär priset att alla som jobbar hos oss och alla de leverantörer vi har tror på det vi gör, säger han.

Prisets motivering:
Årets företagare har genom tydliga, detaljerade processer och ett avancerat IT-stöd skapat sig en särställning i sin bransch. Man uppnår stora kostnadsbesparingar åt sina kunder samtidigt som man ser till att minimera miljöpåverkan och levererar schyssta villkor till alla inblandade. Årets företagare har haft en stark tillväxt de senaste åren med bibehållen/ökad vinstnivå i företaget. I dag sysselsätter man ca 25 personer på huvudkontoret i Lidköping.

Framöver finns chans till fler priser. Från Lidköping flyttar tävlingen upp till regionnivå för Västra Götaland, arrangerad av Sveriges största företagarorganisation Företagarna. Slutligen ska Årets företagare för hela Sverige utses.

InQuire var under Lidköpingsgalan även nominerat till Årets hållbarhetspris som tilldelades Bildelslagret i Lidköping. InQuire hyllades i stället med ett hedersomnämnande för sina insatser inom CSR, socialt ansvarstagandet och miljö.

– Det betyder väldigt mycket att det börjar synas vad vi gör. Det är svåra områden där vi som företag försöker att göra lite mer rätt, säger Christer Strand.

 

Foto: Lidköpingsextra

InQuire nominerade till hållbarhetspris Smarta tjuvar