Elgiganten vinnare av Stora Trafiksäkerhetspriset

Under en prisceremoni på Transportforum i Linköping den 12 januari utsågs Elgiganten till vinnare av ”Stora Trafiksäkerhetspriset 2016” i kategorin ”Årets Beställare”. Elgigantens Jimmy Olofsson var på plats tillsammans med Jan Conradson från InQuire.

InQuire har varit Elgigantens utvecklingspartner för den nya distributionsplattform som upphandlades i ett gemensamt och nära samarbete. Idag passerar alla Elgigantens order genom InQuires systemplattform IQPL, samtidigt som personalen på InQuires Operativa Center i Lidköping sköter planering, övervakning och uppföljning.

Motiveringen till utnämningen är att Elgiganten stärkt sitt beställaransvar med rigorösa krav på sociala villkor, arbetsförhållanden och trafiksäkerhet för sina transportörer. Kraven följs upp regelbundet, vilket bidrar till hög trafiksäkerhet.

– Det är otroligt roligt att vårt arbete blir uppmärksammat på det här sättet. Vissa av kraven vi ställt i den stora transportupphandlingen är direkt banbrytande och vi ser det här priset som ett kvitto på att vi är på rätt väg och det gör oss än mer motiverade att fortsätta driva den här utvecklingen, säger Jimmy Olofsson, Senior Logistics Manager på Elgiganten.

LEK ÄR DEN HÖGSTA FORMEN AV FORSKNING - Albert Einstein INQUIRE FÅR GRÄNSÖVERSKRIDANDE AFFÄR MED ÅBRO